Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΓΛΩΣΣΑ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 19/3/2019






Σήμερα στη Γλώσσα κάναμε την ενότητα 17: Εφημερίδες!Εφημερίδες! στο Β.Μ. τη σελίδα 15, στο τετράδιο εργασιών τις σελίδες 35-36 (τις ασκήσεις 7-8-9) ,το 110ο Φυλλάδιο Γλώσσας και γράψαμε στο κόκκινο τετράδιο για τον Εξακολουθητικό και Στιγμιαίο Μέλλοντα.


Στα Μαθηματικά κάναμε το Κεφάλαιο 40 : Γνωρίζω τα χαρτονομίσματα των 5,10,20,50 και 100 ευρώ στο τετράδιο εργασιών τις σελίδες 30-31 και ασκήσεις στο πράσινο τετράδιο.


 Για αύριο  οι μαθητές θα έχουν :
  • 2 Φορές Αντιγραφή τις λέξεις δυνατός-δυνατά , ευχάριστος – ευχάριστα , γρήγορος-γρήγορα , σύντομος – σύντομα , αργός-αργά , απαλός-απαλά,πρόχειρος πρόχειρα , όμορφος-όμορφα(Β.Μ. σελίδα 15).
  • Ορθογραφία τις λέξεις δυνατός-δυνατά , ευχάριστος – ευχάριστα , γρήγορος-γρήγορα , σύντομος – σύντομα , αργός-αργά , απαλός-απαλά,πρόχειρος πρόχειρα , όμορφος-όμορφα(Β.Μ. σελίδα 15).
  • Να μάθουν να κλίνουν το βράδυ και το δίχτυ και να διαβάσουν από το κόκκινο τετράδιο για τον Εξακολουθητικό και Στιγμιαίο Μέλλοντα.
  • Να κλίνουν στο κόκκινο τετράδιο : το όμορφο κορίτσι , το άσπρο χαρτί , το ήσυχο βράδυ καθώς και το ρήμα βαδίζω σε Ενεστώτα , Παρατατικό και Αόριστο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου