Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

HMEΡΟΛΟΓΙΟ 7/10/2024


 

Σήμερα, στη Γλώσσα κάναμε την 4η ενότητα: «Ετοιμασίες για το ταξίδι». Συγκεκριμένα, κάναμε στο Β.Μ. τη σελίδα 40, στο Τ.Ε. τις σελίδες 19,22 και 24  καθώς και το  13ο Φυλλάδιο Γλώσσας.

 

Στα Μαθηματικά κάναμε το επαναληπτικό κεφάλαιο(κεφάλαια 1-8). Συγκεκριμένα, κάναμε στο Τ.Ε. τις σελίδες 22-23 και ολοκληρώσαμε το  13ο Φυλλάδιο Μαθηματικών.

 

ΓΛΩΣΣΑ

  •  Ανάγνωση στο Β.Μ., σελίδα 40.
  •  Από 2 φορές Αντιγραφή: ασπίδα, αψίδα, σπάθα, ψάθα, σπαθί, σπίτι, ταψί, σκηνή, ξινή, σκύλος, ξύλο, το σκίσιμο, το ξύσιμο, το ξυράφι, το σκάκι, καρότσι, σταφύλι
  •   Άσκηση 1 : Φτιάχνω προτάσεις με τρεις από τις παραπάνω λέξεις. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ επίθετα και να μεγαλώνω τις προτάσεις μου.
  •   Άσκηση 2:Οικογένειες λέξεων: ξύνω, ξύλο
  •   Ορθογραφία την πρόταση που έχουμε για Αντιγραφή.


Για το μάθημα της Τρίτης χρειαζόμαστε ένα τσαντάκι με τα απαραίτητα για την εκδρομή μας: κολατσιό, νερό, αλλαξιά, πορτοφόλι και μωρομάντιλα / χαρτομάντιλα. Δεν ξεχνώ το χαμόγελο και την καλή μου διάθεση! Το μεσημεριανό γεύμα δε θα ισχύσει. Τα μεσημεριανά δρομολόγια θα ισχύσουν κανονικά.


Για το μάθημα της Τετάρτης χρειαζόμαστε: Β.Μ. Γλώσσας (για ανάγνωση), Ανθολόγιο (αν απουσιάζει από το ράφι), τετράδιο Ορθογραφίας και Αντιγραφής, Β.Μ. Μαθηματικών, πράσινο και κόκκινο φάκελο καθώς και το σχολικό ημερολόγιο.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου