Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΓΛΩΣΣΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 24/3/2020



Παραμονή του Ευαγγελισμού και της 25ης Μαρτίου του 1821  

  
 Προετοιμαζόμαστε για μια διπλή γιορτή. Εθνική και θρησκευτική

Εθνική, διότι  η πατρίδα μας, η Ελλάδα, γιορτάζει την ελευθερία της. Οι Έλληνες  θέλοντας να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό  αποφάσισαν να θυσιαστούν  για την ελευθερία τους. 
Θρησκευτική, διότι η εκκλησία μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ,γεγονός κατά το οποίο ο αρχάγγελος Γαβριήλ επισκέφθηκε με εντολή του Θεού την Παναγία και την πληροφόρησε ότι θα φέρει στον κόσμο τον Υιό του . 
Το σχολείο μας θέλοντας να τιμήσει αυτό το χαρμόσυνο γεγονός καθώς και του ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας θα κάνει κανονικά γιορτή ! Οι μαθητές της Γ και Δ Δημοτικού θα είναι οι πρωταγωνιστές.Σας προσκαλούμε λοιπόν αύριο, στις 10:00 π.μ.,  να παρακολουθήσετε τη γιορτή μας  μέσα από το  κανάλι του Αριστοτελείου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου.


                                           Το ημερολόγιό μας


Σήμερα , στη Γλώσσα κάναμε την ενότητα 18:<< Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει>>. Συγκεκριμένα, κάναμε στο Β.Μ. τη σελίδα 21 καθώς και το επετειακό Φυλλάδιο Γλώσσας.



Στα Μαθηματικά κάναμε το κεφάλαιο 43:<<Φτιάχνω τριψήφιους αριθμούς και τους συγκρίνω>>. Συγκεκριμένα, κάναμε στο B.M. τις σελίδες 40-41 και στο Τ.Ε. τη σελίδα 10.


Για την Πέμπτη οι μαθητές θα έχουν τα εξής:

ΓΛΩΣΣΑ
·         Ανάγνωση στο Β.Μ., σελίδα 21
·         Συνεχίζω τις εργασίες μου στο επετειακό Φυλλάδιο .


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
·         120ο Φυλλάδιο Μαθηματικών

Για το διαδικτυακό μάθημα της Πέμπτης χρειαζόμαστε: Β.Μ. Γλώσσας, Τ.Ε Γλώσσας, Τ.Ε Μαθηματικών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου